Thomza. Art Director.

Thomas Wiegerink (Amsterdam, 1982) is Art Director, afgestudeerd in 2009 als Production Designer aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie. Na het behalen van zijn diploma aan de Amsterdamse Vrije School heeft Thomas succesvol zijn opleiding tot meubelmaker afgerond aan het Amsterdamse Hout- en Meubileringcollege.


Met zijn brede studie-achtergrond en jaren aan werkervaring heeft Thomas een zeer uitgebreide kennis en breed palet van vaardigheden opgebouwd. Dat is terug te zien in de diversiteit aan producties en projecten waaraan hij heeft bijgedragen.

Thomas Wiegerink staat bekend om zijn flexibiliteit, enthousiasme, no-nonsense werkhouding, hoge productie en on-demand creatieve oplossingen. Daarnaast wordt hij vanwege zijn achtergrond als meubelmaker vaak gevraagd voor decor-bouwklussen en vervaardiging van special props.

Thomas heeft meegewerkt aan verscheidene films, tv-series, commercials en videoclips.

Enkele hoogtepunten zijn hieronder uitgelicht:

  • Zomer 2016 heeft hij de rekwisieten en special prop-making verzorgd voor de jeugdserie ‘Lost in the Game’, een Bing Film productie voor het kinderblok Zapp van NPO.
  • Thomas heeft in 2014 als Art Director gewerkt aan de viral ‘Denham Psycho’, waarmee het kledingmerk Denham de 2e prijs won voor beste Viral van 2014 in Cannes.
  • In dat zelfde jaar heeft hij ook de Art Direction gedaan voor de videoclip ‘Live my Life’ van de Far East Movement & LMFAO ft Justin Bieber.
  • In 2013 heeft Thomas als rekwisiteur voor de telefilm ‘Het mooiste wat er is’ gewerkt, met o.a. Sallie Harmsen en Maarten Heijmans, regie van Danyael Sugawara.